Wel kijken, maar niet kopen op zondag in Ede

"Er is een gat geslagen in de dijk om de zondagsrust"

in Christelijk Nieuws

In Ede zijn de eerste ontwikkelingen voor een koopzondag in volle gang. De Raad van Ede is donderdagavond akkoord gegaan met het plan dat fietsenfabrikant Accel zijn klanten fietsen op zondag laat bestellen. Alleen de SGP en ChristenUnie stemde tegen.

“Er is een gat geslagen in de dijk om de zondagsrust. Het heilzame gebod van God wordt voor heel de samenleving aangetast”, aldus SGP-raadslid Folmer tegen het Reformatorisch Dagblad. Het raadslid vindt het besluit een keerpunt in de geschiedenis van Ede. 

Testen en ervaren
Fietsenfabrikant Accel wil in Ede een recreatief complex openen waar mensen fietsen kunnen testen. Ook is er een speciaal fietsmuseum, een themaplein over elektrische fietsen, fietsverhuur en merkpresentaties. “De nadruk ligt op het testen en ervaren”, aldus Accel. Fietsen worden niet gekocht, alleen besteld.

Geen verkoop
Bij de eerste bespreking over het plan van Accel was het nog niet zeker of de fabrikant toezegging zou krijgen. De VVD, Burgerbelangen en Groenlinks/Progressief Ede voelden niets voor een uitzonderingspositie zolang in Ede de koopzondag nog niet is ingevoerd. Ze willen echter ook niet dat Accel uitwijkt naar een andere plaats, waardoor het plan toch is geaccepteerd. “De Fietser bijt de spits af voor een levendig Ede, ook op zondag”, aldus Burgerbelangen. 

Bron: Reformatorisch Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons