VS: Zwarte en blanke kerk fuseren

“We hopen getuige te zijn van de verzoening tussen blank en zwart”

in Christelijk Nieuws

Twee kerken in Florida, Amerika, willen fuseren. Op 4 januari 2015 neemt de Shiloh Metropolitan Baptist Church in Jacksonville de Ridgewood Baptist Church over. De Shiloh Metropolitan Church bestaat vooral uit zwarte mensen terwijl de Ridgewood Baptist Church vooral bestaat uit blanke mensen.

Vanwege enkele financiële problemen besloten de pastor van Shiloh, H.B Charles Jr, en de pastor van Ridgewood, Michael Clifford dat een fusie de beste optie zou zijn. Charles vertelt tegen The Huffington Post zijn verhaal. “De fusie zou nooit gelukt zijn zonder de hulp van Michael. We hopen dat we door de fusie getuige mogen zijn van de verzoening tussen blank en zwart. Maar dat we ook kunnen samenwerken om de gemeente beter te maken.” Charles is nu leider van een kerk met ruim achtduizend leden. “Ik ben erg nieuwsgierig en kijk uit naar de mogelijkheden die de fusie ons gaat brengen.”

Cultuurverschil
“We leren om elkaars cultuur lief te hebben”, aldus Charles. De kerken hebben veel reacties gehad op het bericht te gaan fuseren. Ze kregen vooral veel reacties vanuit staten die berucht zijn om hun raciale problematiek.

Rassendiscriminatie
De Shiloh-kerk staat in dezelfde stad waar de zwarte tiener Jordan Davis is vermoord door een blanke 47-jarige man uit Florida. In een plaats vlakbij, Sanford, is de 17-jarige Trayvon Martin doodgeschoten in februari 2012.  De Shiloh-kerk reageert op dit nieuws. “We zijn natuurlijk net zo verdrietig als iedereen met alle dingen die om ons heen zijn gebeurd. We willen hiertegen vechten met gebed en liefde en we willen een verschil maken door de liefde van Jezus Christus juist op deze plek te delen”, aldus Charles.

Toekomstplannen
In de komende maand ondergaat de Shilah-kerk enkele veranderingen om in de eerste dagen van het nieuwe jaar klaar te zijn voor de fusie met de Ridgewood-kerk. Charles wordt de pastor en Clifford zal verantwoordelijk zijn voor het bijbelonderwijs dat in het weekend en op zondagmorgen in een trainingsprogramma wordt aangeboden.

Bron: The Huffingtonpost

Foto: Barnyz

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons