Twitteren met ‘God’

"Mensen kunnen een vraag of gebed tweeten"

in Geloven

Samen met een groep katholieke jongeren gaat priester Michel Remery mensen antwoord geven op vragen over het christelijk geloof en de kerk. Dit project wordt internationaal en krijgt de naam ‘Tweeting with God’.

André Dupuy nam het boek ‘Twitteren met God’ gisteren in ontvangst. In het boek staan geloofsvragen die jongeren, in de vorm van tweets, het afgelopen jaar stelde aan Remery. Rowy van Dijk, één van de jongeren, vertelt aan Trouw dat hij heldere antwoorden kreeg van de priester die hem erg hebben geholpen in zijn zoektocht.

Website en app
“Via sociale media dagen we mensen uit om fundamentele vragen over hun leven en over God niet uit de weg te gaan te stellen”, aldus de website van het project tegen dagblad Trouw. Mensen konden een vraag of gebed sturen naar het twitter account van ‘God’. De organisatie schreef de vragen op blauwe vogels, het logo van Twitter, en hingen die op in een kerk. Deze vragen werden gebundeld in het boek.

In gesprek
Het project is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over het geloof. Remery is de bedenker van het idee. Toen hij in Leiden met jongeren in gesprek ging over het geloof ontstond zijn idee om de vragen en antwoorden te bundelen. Het boek is interactief en aangevuld met uitspraken van paus Franciscus.

Bron: Trouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons