Synagoge waar Jezus predikte gevonden

Onderzoekers denken dat de synagoge die is gevonden, de plek is waar Jezus predikte

in Geloven

Katholieke archeologen hebben vorige week een oude synagoge uit de tijd van Jezus opgegraven in de buurt van het meer van Galilea, dit meldt het Reformatorisch Dagblad. Volgens de organisatie Notre Dame de Terre Sainte bestaat er weinig twijfel: Jezus heeft gepreekt in deze synagoge.

Deze synagoge is afkomstig uit de Bijbelse stad Magdala die nu Migdal heet. Migdal ligt aan het meer van Genesareth in Galilea. Uit Magdala was Maria Magdalena, een trouwe volgeling van Jezus, afkomstig. Magdala ligt vlak bij Kafarnaüm, het vissersdorp van Simon Petrus en niet ver van de Berg der Zaligsprekingen. Omdat Jezus in Galilea heeft rondgetrokken, denken onderzoekers dat Jezus weleens in de synagoge gepreekt kan hebben. De rooms-katholieke pater Eamon Kelly van het Notre Dame Instituut in Jeruzalem is daarvan overtuigd.

Het jaar 0
De synagoge is kort voor het jaar 0 gebouwd en tijdens de opstand, 67 of 68 na Christus, vernield door de Romeinen. In de buurt vonden ze ook een uit steen uitgehouwen menora, visvijvers en rituele baden. Notre Dame de Terre heeft het terrein geopend voor bezoekers.

Bron: Reformatorisch Dagblad 
Foto: Chici

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons