Samen restjes eten op ‘Derde Kerstdag’ in Oranjekerk

“Eten delen verbindt”

in Christelijk Nieuws

In de Oranjekerk, in de Amsterdamse wijk de Pijp, kan men na Kerst nogmaals genieten van een kerstdiner, eentje die bestaat uit restanten van allerlei andere kerstdiners.

In de Oranjekerk, in de Amsterdamse wijk de Pijp, kan men na Kerst nogmaals genieten van een kerstdiner, eentje die bestaat uit restanten van allerlei andere kerstdiners.
 
De organisatie van ‘Meal Deal’ klopte aan bij de Oranjekerk voor onderdak op ‘Derde Kerstdag’. Meal Deal zorgt in samenwerking met wijkcentrum de Pijp en de Oranjekerk op 27 december voor een buffet van alles wat over gebleven is van de Kerstdagen, dit onder de naam 'KerstRest'. 
 
Over samenwerking hoefde de kerk niet lang na te denken. Marleen Kemink, werkzaam voor project Zin in Zuid van de Oranjekerk: "Als kerk zijn wij enorm blij met KerstRest. Wij werken graag samen met partners die zich inzetten voor duurzaamheid en dat samen willen doen met buurtbewoners."
 
Meal Deal
Al enige tijd bestaat in de Amsterdamse wijk de Pijp de Facebookgroep 'Meal Deal' waarbij buurtbewoners elkaar restjes eten aanbieden, zodat dat niet hoeft te worden weggegooid. Vanuit dit initiatief is het idee van KerstRest ontstaan. Tijdens de kerstdagen wordt door veel mensen heerlijk gegeten. Maar niet alles komt op. In de Oranjekerk is onderdak gevonden voor het buffet dat door een aantal koks uit het afgegeven voedsel zal worden samengesteld. Jessica Deen, initiator van Meal Deal: “KerstRest vraagt niet alleen aandacht voor voedselverspilling, maar creëert ook ontmoetingen tussen mensen, omdat eten delen verbindt.”
 
Bron: IKON Kerknieuws

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons