Rick Warren krijgt kritiek door uitspraken RKK

“Rick Warren moet zich bekeren”

in Christelijk Nieuws

De bekende Amerikaanse schrijver en predikant Rick Warren heeft door uitspraken die hij gedaan heeft over de Rooms Katholieke Kerk flink wat negatieve reacties over zich heen gekregen. De predikant is van mening dat protestanten en katholieken wat betreft belangrijke onderwerpen binnen het christendom op één lijn zitten.

“Katholieken en protestanten zeggen allebei: ‘We geloven in een drie-eenheid, de Bijbel en in de wederopstanding van Jezus Christus.’ Dit zijn de belangrijkste dingen uit het christelijk geloof. Het belangrijkste is dat je van Jezus houdt. Dan zitten we in hetzelfde team." Deze uitspraak zegt Warren in een interview met de Catholic News Service.

Opvattingen houden moeilijk stand
Matt Slick, van het Christelijk Apologetiek & Onderzoek Instituut in de VS, is het hier niet mee eens. Dit meldt Uitdaging.nl. Slick vindt niet dat iemand uit de katholieke kerk kan zeggen waarlijk Jezus lief te hebben, zolang ze zich vestigen op on-Bijbelse leringen. "De liefde voor de Here Jezus blijkt pas echt als je je gehoorzaam buigt voor God.” 

Slick spreekt ook de uitspraak van Warren tegen dat katholieken en protestanten in de Bijbel geloven. Hij vindt dat er een verschil bestaat tussen de Bijbel van de katholieken en de protestanten. De katholieken hebben er zeven boeken aan toegevoegd.

Dezelfde missie
"Op het gebied van de bescherming van de heiligheid van het leven, seks en huwelijk hebben we dezelfde missie", aldus Warren. Slick: "Katholieken geloven technisch gezien in de redding door Jezus Christus, maar zijn van mening dat goede werken geloof en genade moeten aanvullen." Dit is in strijd met de Bijbel. "Rick Warren moet zich bekeren.”

Foto: Kevin Cheng

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons