Religieuze kerstvierders geven meer aan goede doelen

Meestal wordt een bedrag tussen de elf en vijftig euro overgemaakt.

in Geloven

Nederlanders die kerst vieren om religieuze redenen, doneren rond de feestdagen meer geld aan goede doelen dan andere kerstvierders. Dit meldt NU.nl

Ruim de helft van de personen die kerst viert om de geboorte van Jezus te herdenken, zegt minstens 250 euro aan goede doelen te geven. Landelijk maakt zeventien procent eenzelfde bedrag over.
Meestal wordt een bedrag tussen de elf en vijftig euro overgemaakt. Dat blijkt uit een onderzoek onder 2.012 personen door onderzoeksbureau Necker van Naem, in opdracht van NU.nl.

Voor bijna zes op de tien ondervraagden draait kerst voornamelijk om gezelligheid met familie en vrienden. Vijftien procent viert kerst vanwege de geboorte van Jezus, en een even groot deel vanwege vrije dagen en ontspanning. Dertien procent heeft geen bijzondere of een andere reden om kerst te vieren.

Serious Request
De mensen die kerst vieren om hun geloof hebben een voorkeur voor religieuze goede doelen om rond de feestdagen aan te doneren. Zeventien procent geeft iets aan zo'n instelling. Voor mensen met een andere beweegreden komt dat niet boven de tien procent uit.
Gelovigen doneren ook opmerkelijk minder aan acties zoals Serious Request, namelijk tien procent. Zo'n 36 procent van mensen die kerst vanwege vrije dagen en ontspanning vieren, doen dat wel.

Bron: NU.nl
Foto: Trouw 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons