Reality show: 8 minuten om haar leven te veranderen

De Amerikaanse fulltime pastor Kevin Brown haalt prostituees uit hun erbarmelijke omstandigheden

in Christelijk Nieuws

De Amerikaanse omroep A&E heeft bekend gemaakt een reality show te maken rondom de bevrijding van vrouwen in de gedwongen prostitutie. Ze volgen hierbij pastor Kevin Brown, die prostituees een uitweg biedt. Dit meldt Entertainment Weekly.

Na als politieman jarenlang prostituees gearresteerd te hebben, kreeg Kevin Brown het verlangen om deze vrouwen te helpen. Hij ging met pensioen, werd fulltime pastor en redt vandaag de dag de levens van vrouwen in de gedwongen prostitutie. 

Interventie
Voordat Brown aan een interventie begint doet hij onderzoek naar de vrouwen. Wanneer hij het vermoeden heeft dat een vrouw gedwongen wordt, reageert hij op haar advertentie, spreekt af en wacht haar op in een motelkamer.
Als de vrouw binnenkomt, vertelt hij haar de hij de ware reden van deze afspraak. "Ik ben hier om jou een uitweg te geven, maar alleen als jij het wilt. Vertel me je verhaal."
Pastor Brown krijgt acht minuten om de prostituees hun vertrouwen te winnen en te overtuigen om met hem mee te gaan. Als een prostituee een klant heeft die zij niet helemaal vertrouwd, heeft ze meestal acht minuten om terug te keren naar haar pooier voordat hij argwaan krijgt.
Wanneer de vrouwen op het aanbod van Brown ingaan worden ze via een andere route naar buiten geleid, zodat de pooier niet weet wat er gaande is, in de auto gezet en worden ze naar een andere stad of staat gebracht. Hier kunnen ze naar een afkickkliniek, als dat nodig is, en leren hoe zij terug kunnen keren in de maatschappij.

Reality show
Producer Tom Forman hoorde van het werk van Brown en wilde hier iets meedoen. Ze besloten om het te filmen. Tijdens de show zie je hoe Kevin Brown onderzoek doet naar deze vrouwen en de interventie. Als de vrouwen op het aanbod ingaan filmen zij ook het proces na de interventie.

Jojanneke in de prostitutie
Het is niet bekend wanneer de reality show in Nederland wordt uitgezonden, maar vanaf 6 januari komt de EO met een 4-dele docu-realityserie over de prostitutie en mensenhandel in Nederland. Presentatrice Jojanneke van den Berge wil voor eens en altijd ontdekken wat zich nu écht afspeelt achter de deur van onze peeskamers, thuisprostitutie en clubs.


Bron: Entertainment Weekly  

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons