Noodsignaal voor Radio Maria

Radio Maria kan zonder financiële bijdrage niet meer voortbestaan

in Mediatips

Radio Maria is een katholieke radiozender. De zender is volledig afhankelijk van giften. Donateurs brengen driekwart van de begroting op. In de voorgaande jaren vulde de ‘wereldfamilie’ van Radio Maria het tekort aan. Door de financiële crisis is deze bijdrage in 2015 niet meer te garanderen. Hiermee komt het voortbestaan van Radio Maria in gevaar en daarom luidt het katholieke radiostation het noodsignaal.

De aftrap voor deze oproep wordt gegeven tijdens de kerstmarathon op vrijdag 19 en zaterdag 20 december. Twee dagen lang roept de radio de luisteraars op om hen financieel te steunen. In totaal is er een tekort van 214.000 euro op de begroting van 2015. Steun is dus hard nodig. Er is onder andere een flyer gemaakt waarmee het radiostation hoopt donateurs te werven. Op de flyer staat: ‘Red Radio Maria’. Ook hoopt de katholieke zender dat het beeld van Maria op de flyer, op de Facebook-Pagina en op posters zal helpen om nog meer donateurs te krijgen.

Vol vertrouwen
Programmadirecteur pater Elias is vol vertrouwen dat de actie gaat werken."Driekwart van de begroting van 750.000 euro wordt al door de luisteraars bijeengebracht en heel veel luisteraars doneren nog niet. Als wij ook die luisteraars kunnen bewegen maandelijks een bedrag over te maken, zijn we eruit.”

Veel veranderingen
Op de radio zelf zal er veel veranderen gedurende de twee actiedagen op 19 en 20 december. De programmering wordt aangepast, tijdens de kerstmarathon maar ook daarna. Er zal meer worden gebeden en er zullen hoopvolle berichten, getuigenissen, de eerste financiële resultaten, achtergronden en enthousiaste verhalen van sprekers en luisteraars te horen zijn.

Bron: Radio Maria

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons