Oei. Veel boze reacties op mijn column van twee weken geleden. Harteloos vonden sommigen van u de column, en onder de maat, niet passend bij een christen. Die categorie.

Wat ik mijzelf verwijt: het onderwerp is te gecompliceerd om in 180 woorden te behandelen. Daarom: wat heb ik wel en wat heb ik niet willen zeggen?

Ik heb niet willen zeggen dat de overheid altijd rechtvaardig handelt als ze mensen op straat zet. Integendeel: ik geloof dat in het asielbeleid veel fouten worden gemaakt.

Ik heb ook niet willen zeggen dat de kerk niet op moet komen voor mensen die op straat leven. Integendeel: ik prijs de PKN daarvoor in mijn column!

Waar het mij om gaat, is dat ik vind dat de PKN de overheid niet moet dwingen om uitgeprocedeerden altijd opvang te bieden. Soms kan het rechtvaardig zijn, als iemand echt niet weg wil, om te zeggen: wij vangen u niet langer op. En ik vind het vervolgens weer prima als de kerk die persoon (tijdelijk) opvangt. De kerk en de staat hebben een verschillende verantwoordelijkheid. Dat is mijn punt.


Tijs
@tijsvandenbrink

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons