Na enerverende week luchtiger nieuws ChristenUnie: bijna jarig!

Verjaardagsfeestje met dresscode 'blauw', Trinity en sprekers

in Christelijk Nieuws

In 2015 bestaat de ChristenUnie 15 jaar. Reden genoeg om een verjaardagsfeestje te geven in januari. Gratis toegankelijk voor leden èn niet-leden. Met een speciaal verjaardagsconcert van Trinity, inspirerende sprekers en een bruisende start van het nieuwe (ChristenUnie-)jaar.

“We zijn dankbaar dat de ChristenUnie de afgelopen 15 jaar met elkaar geloof een stem mochten geven en een verschil mochten maken.", aldus Arie Slob, fractievoorzitter van de partij. "Met iedereen die zich betrokken voelt willen we dat vieren en daarvoor danken met een avond vol muziek (van Trinity), ontmoeting en inspiratie. Tot ziens op 30 januari in Zwolle!”

Zorgwet
De uitnodiging voor het verjaardagsfeest komt na een week waarin Arie Slob wat ernstiger zaken te bespreken had rondom de zorgwet. De ChristenUnie zal de nieuwe zorgwet niet steunen als het kabinet die blijft koppelen aan een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB). Die boodschap had Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie, vrijdagochtend in het debat over de bezworen zorgcrisis.

De ChristenUnie steunde de zorgwet die dinsdag in de Senaat werd verworpen wel en is ook bereid ,,met een open houding naar de nieuwe wet te kijken''. Maar de koppeling met de AMvB, daar wil Slob vanaf. Hij zag deze week leden van coalitiepartij PvdA tegenstemmen in de Senaat. ,,Als dat twee keer gebeurt, is dat een politieke werkelijkheid die je uiterst serieus moet nemen'', vindt Slob.

Dresscode
De organisatie van het verjaardagsfeest vindt het een leuk idee als het feest een mooi blauw tintje krijgt, de kleur van het logo van de ChristenUnie. Daarom aan alle bezoekers het verzoek om iets met deze kleur cyaanblauw te dragen. Wil je een cadeau geven? Giften worden zeer op prijs gesteld, maar lid worden is ook een mooi cadeautje.

Bron: ANP / ChristenUnie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons