Lands of the Monsoon

TV: maandag 22 t/m vrijdag 26 december, NPO2, 19:25 uur

in Christelijk Nieuws

Een serie vol prachtige beelden over hoe zuidelijk Azië moet zien om te gaan met, maar ook afhankelijk is van, het tumultueuze weersysteem dat dit gebied ieder jaar weer totaal verandert: de moesson.

In fraaie en unieke beelden reizen we door de landen de moesson, van Tibet tot Australië.

maandag 22 december
De moesson geeft en neemt
Deze aflevering, die ons van de noordkust van Australië naar de toppen van de Himalaya voert, schenkt ons een blik op dierenleven en culturen in al hun verscheidenheid. Met daarnaast een uitleg over wat de moesson precies is.

dinsdag 23 december
Regentijd
In deze aflevering zien we de moesson in al zijn destructieve kracht. We volgen de drama’s die zich afspelen als het weerfront het Indiase subcontinent en Zuidoost-Azië teistert, van de eerste aarzelende regendruppels tot stortregens die nooit meer op lijken te houden.

woensdag 24 december
Droogte
Van de winderige, stoffige woestijnen van Noord-India tot de weelderige bossen van Borneo en de Australische noordkust moet de natuur zich aanpassen aan de maandenlange droogte.  In deze aflevering zien we in unieke beelden hoe vindingrijk de natuur inspeelt op zulke catastrofale veranderingen.

donderdag 25 december
Eilanden van overvloed
In het hart van het moessongebied, tussen Australië en het Aziatische vasteland, liggen duizenden tropische eilanden. Door hun vulkanische oorsprong en duizenden jaren van moessons horen deze eilanden tot de ecologisch meest diverse gebieden op aarde.

vrijdag 26 december
De moesson en de mens
Variaties in de moesson hebben grote beschavingen mogelijk gemaakt, maar ook weer te gronde gericht. De mens doet een steeds zwaarder beroep op de natuurlijke hulpbronnen in deze gevoelige regio. Welke gevolgen zal dat hebben voor de magische landen van de moesson?

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons