Kerstfeest op de Dam wordt weer muziekspektakel

Dit keer wordt er gewerkt met een second screen

in Christelijk Nieuws

Willeke Alberti, Jamai, Thomas Berge en Carolina Dijkhuizen zijn de artiesten die dit jaar swingen in het EO-muziekspektakel ‘Kerstfeest op de Dam’. Voor de vierde keer op rij is de Dam het toneel voor dit jaarlijks terugkerende kerstevenement, waar artiesten het kerstverhaal vertolken aan de hand van moderne kerstliederen.

De artiesten zullen elk een project van het Leger des Heils bezoeken. Dit levert indrukwekkende ontmoetingen op, die door de artiesten worden vertaald in een lied op de Dam. Dit jaar schakelen we live naar het dak- en thuislozendiner van het Leger des Heils. Het evenement wordt gepresenteerd door Bert van Leeuwen en Mirjam Bouwman.

Kerstverhaal tot leven
Willeke Alberti, Jamai, Thomas Berge en Carolina Dijkhuizen brengen het kerstverhaal op unieke wijze tot leven door klassieke en moderne liederen af te wisselen met populaire liederen die passen bij het kerstverhaal. Solo’s en bijzondere combinaties passeren de revue. Onder leiding van Eric van Tijn begeleiden onder andere de Amsterdam Staff Songsters en de Amsterdam Staff Band van het Leger des Heils de artiesten en het publiek. Tussen de optredens door leest Mirjam Bouwman met cliënten van het Leger des Heils het kerstverhaal voor. Daarmee verbinden ze de liederen en maken ze het verhaal van de geboorte van Jezus toegankelijk voor een breed publiek.

Second screen
Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om via het second screen live mee te zingen tijdens de uitzending. Daarnaast kunnen kijkers via de app een kerstkaart met bemoediging sturen naar de cliënten van het Leger des Heils die in de uitzending voorkomen.

Evenement en tv-uitzending
Kerstfeest op de Dam’ is woensdagavond 24 december om 21.30 uur bij de EO te zien op NPO 1. Op maandagavond 22 december wordt de tv-uitzending vanaf 19.30 uur opgenomen op de Dam in Amsterdam. Toegang tot dit bijzondere kerstconcert is gratis. Voorafgaand aan de opnames is er een swingende sing-along van 18.45 – 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom om de sing-along en de opnames bij te wonen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons