Kerst, een Godsgeschenk

Donderdag 25 december, 10.00 uur, NPO2

in Geloven

'Kerst, een Godsgeschenk' is het thema van de kerkdienst op Eerste Kerstdag, waarin ds. Arie van der Veer voorgaat. Dit onmisbare geschenk staat ook centraal in veel andere EO-programma's rond de feestdagen. Aan het eind van een heftig en bewogen 2014 mogen hoop en verwachting ons toekomstbeeld bepalen.

Ook het orgel zal niet ontbreken

Op Eerste Kerstdag gaat ds. Arie van der Veer voor in de christeIijk-gereformeerde Noorderkerk in Zwolle, een kerkgebouw waar hij al sinds 1972 preekt. 'Kerst, een Godsgeschenk' is het thema van deze feestelijke dienst voor jong en oud. "Het wordt een echte gezinsdienst. Gaan bij ons de kinderen gewoonlijk naar de kindernevendienst, nu wonen zij de dienst bij en krijgen alle aandacht."
Kinderkoor de Bromvlieg zingt onder leiding van zijn dochter Ellen Lantinga, vertelt de vroegere EO-voorzitter. "Maar er werken nog veel meer mensen mee aan de dienst. Omdat we Kerst willen vieren voor iedereen, zal ook het orgel niet ontbreken. We zingen oude, vertrouwde kerstliederen en eigentijdse kinderliedjes."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons