Kerk in nood?!

Christelijk crowdfunding initiatief van start

in Christelijk Nieuws

BGV (Baptisten Gemeente Vriescheloo) De Wegwijzer komt met het idee een Fai†hfunding op te richten. Kerken die in financiële nood zitten, kunnen via deze site potentiele gevers om hulp vragen.

De Wegwijzer vraagt financiële hulp in eenheden van € 500,-. De gemeente wil een gebouw in het nabij gelegen dorp Vlagtwedde maken tot een kerkgebouw. “In het voorjaar 2014 kregen we bericht dat de gemeente Vlagtwedde het besluit genomen heeft mee te werken aan het wijzigen van het bestemmingsplan en het verlenen van een vergunning. Het pand mag dus als kerk gebruikt worden. Voor ons ging een deur open en we gingen verder met nadenken en bidden want we willen de wil van God zoeken in dit hele traject. Vooral de financiering heeft nu eerst onze aandacht. De bank geeft geen medewerking. Een landelijke stichting wil wel praten over financiering maar ja, al die eisen en de rente aflossing kunnen wij ook aan hen niet betalen.” Dit vertellen bedenkers van het initiatief Joop en Rennie Fijnvandraat.

Elkaar steunen
De filosofie achter het concept is helder: Met Fai†hfunding kunnen christenen elkaar helpen en wordt de christelijke eenheid praktisch zichtbaar gemaakt. Vooral voor kleine gemeentes biedt Fai†hfunding een uitkomst.

Heel enthousiast
Joop en zijn vrouw Rennie waren gespannen hoe de gemeenteleden zouden reageren, maar het viel alles mee: “Er werd gelijk heel enthousiast gereageerd en op de vraag of mensen één keer een bedrag van € 500,- zouden willen overmaken, gingen er heel wat handen in de lucht.” Voor Joop was dit de bevestiging om door te gaan met zijn plan. “Alleen met een wonder van God kan dit gerealiseerd worden.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons