“Ik vond een weg om niet eenzaam te zijn”

Het geloof in God hielp Corlia van haar alcoholverslaving af te komen

in Geloven

Corlia is een Zuid-Afrikaanse vrouw die veel moeilijkheden in haar leven heeft gekend. Ze heeft zich erg eenzaam gevoeld. De eenzaamheid vulde ze op met alcohol. Haar verslaving ging van kwaad tot erger en uiteindelijk heeft God haar de ogen geopend. Corlia is woensdag 24 december te zien in Geloof &’n Hoop Liefde.

Corlia woont inmiddels al negen jaar in Nederland. De liefde dreef haar naar het thuisland van haar verloofde. De relatie hield echter geen stand. Vlak na de breuk overleed ook nog haar stiefvader. Uit verdriet greep Corlia naar de fles. De alcohol werd een deel van haar leven. Ondertussen was haar moeder nog in Zuid-Afrika en had het erg moeilijk om de dood van haar echtgenoot te verwerken. Toch besloot Corlia in Nederland te blijven.

Herstellen
Drie jaar geleden belandde Corlia met een levercirrose door de alcohol in het ziekenhuis. Om te herstellen is ze terug naar Afrika gegaan. Toen ze hersteld was en terug ging naar Nederland ging, bad ze of ze vrienden zou vinden. Met kerst was ze helaas alleen. Toch richtte ze zich juist tijdens de kerstperiode op God. “Ik moet me realiseren dat de Heere mijn licht is. Het is niet mijn dag met kerst, het gaat om God.”

Geven en nemen
Corlia merkt dat hoe meer ze geeft, hoe meer ze ook terug krijgt. Sinds ze God kent, voelt ze zich gelukkig. Haar gevoel wordt elke dag een stukje beter. Eerst voelde ze zich als een gevangene in haar eigen huis. Inmiddels heeft ze de rust gevonden en wordt ze blij van het werk dat ze doet.

God staat centraal
Corlia bidt vaak en heeft ook de kracht gevonden haar biologische vader in haar gebeden mee te nemen. “Ik was eerst boos op hem omdat hij mij meerdere keren in de steek heeft gelaten.” Sinds het geloof heeft ze de kracht gevonden uit haar alcoholverslaving te komen en haar vader te vergeven. 

De uitzending met Corlia is woensdag 24 december te zien bij Geloof & ’n Hoop Liefde om 17.10 op NPO 2. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons