"Ik heb geen partner, maar wel een heel lief meisje"

Sigrid is single en adopteerde Lizzy

in Geloven

Een hele stap: als single een of meer kinderen adopteren. Je staat er toch maar mooi alleen voor: in vreugde, maar ook in zorg en moeite. Sigrid heeft deze moedige stap gezet. Eva Magazine brengt haar in beeld.

“Ik wilde altijd graag twee kinderen van mijzelf en twee adoptiekinderen. Mijn leven is echter anders gelopen," vertelt Sigrid Sloot (43). "Ik heb geen partner gevonden, maar heb inmiddels wel een heel lief meisje geadopteerd: Lizzy (4). Ze komt uit Malawi.

Kinderarts
Ik heb daar als kinderarts vrijwilligerswerk gedaan. In die periode heb ik twee weken lang voor haar gezorgd toen ze nog maar vier weken oud was. Het ging op dat moment niet goed met haar. In Nederland was ik al langer bezig met adoptie; ik had inmiddels een beginseltoestemming.

Onmogelijk
Maar door allerlei ongeschreven regeltjes leek het onmogelijk om Lizzy te adopteren. God heeft echter alle deuren geopend! Ik was enorm blij toen ik haar drie jaar geleden naar huis kon brengen. Ik voel me enorm gezegend met en door haar. Onlangs vierden we bijvoorbeeld haar verjaardag en het was een bijzonder emotioneel moment voor mij, toen ik haar zo blij zag. Zij heeft het hier fijn, met veel vriendjes en vriendinnetjes.

Verrijkend
Voor mij is het ook verrijkend. Zo krijg ik veel liefde terug, ze houdt me een spiegel voor van wie ik ben (als ik iets niet goed doe) en mijn wereld is groter geworden door contact met andere ouders.

Papa
Natuurlijk mist ze een papa. Ze ziet een vader bij andere kinderen en wil ‘m ook, maar hij is er helaas niet. God voorziet echter in alles. Hij heeft ons in alles gesteund en gedragen. Het was bijvoorbeeld fijn dat ik in het begin weinig hoefde te werken zodat ik de eerste twee jaar bijna fulltime bij haar kon zijn. Adoptie is de allerbeste oplossing voor kinderen die niet bij hun biologische ouders kunnen opgroeien en die wegkwijnen in weeshuizen. Ieder kind heeft behoefte aan onvoorwaardelijke liefde en als jij die kan geven, is dat fantastisch!” 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons