GTA-gamers willen Bijbel weg hebben

"De Bijbel predikt vrouwenhaat"

in Geloven

Gamers in Australië hebben opnieuw geprotesteerd tegen Grand Theft Auto (GTA 5). In Australië wordt het spel allang niet meer verkocht en daar zijn dan ook vele protesten over. De gamers betrekken nu ook de Bijbel in hun protest, meldt de Washington Post.

GTA zou volgens tegenstanders het vermoorden van vrouwen als entertainment aanmoedigen. Volgens de gamers doet de Bijbel dat ook. Daarbij wordt Leviticus 21: 9 genoemd, hier staat: De dochter van een priester, die prostituée wordt en zo de heiligheid van zichzelf en haar vader schendt, zal levend worden verbrand.” De gamers vinden dat deze tekst vrouwenhaat predikt en dat er een spel van wordt gemaakt om vrouwen te slaan, te vermoorden of gruwelijk geweld tegen hen te gebruiken. Daarom hebben ze een petitie gestart om de Bijbel te verbieden.

Vrouwen zijn zondebokken
"De Bijbel verspreidt het idee dat de vrouw de zondebok is voor de zonden die mannen doen. Het laat haat en minachting zien ten opzichte van vrouwen in de seksindustrie en laat ze een groter risico lopen." Dit is een deel van de visie van de GTA-gamers. 

Kleine kans
Zaterdag had de petitie al meer dan 40.000 handtekeningen verzameld. Er is echter weinig kans dat hun plan gaat lukken. De negatieve reacties en de petitie hebben namelijk weinig invloed op de verkoop, waardoor het niet noodzakelijk is te luisteren naar de gamers. Inmiddels heeft GTA 5 al een brutowinst van bijna $ 2 miljard dollar.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons