Grootste kerststal ter wereld in filmpje ‘The Piano Guys’

In totaal is er 10.000 uur gewerkt aan dit kerstfilmpje

in Geloven

1000 mensen hebben in totaal meer dan 10.000 uur nodig gehad om onderstaand filmpje te maken. Het resultaat bevat een indrukwekkende kerstvideo met daarin de grootste kerststal ter wereld.

The Piano Guys, Peter Hollens en voormalig American Idol-deelnemer David Archuletta namen de leiding. Deze drie muzikanten kregen hulp van het Mormon Tabernacle Choir, een mormoons koor dat liederen als ‘Angels We Have Heard on High’ en ‘Angels from the realms of Glory’ ten gehore brengt.

Kerstverhaal
In het filmpje wordt het kerstverhaal weergegeven en ook wordt er gelezen uit het kerstevangelie. Op het einde roepen de makers op om de liefde te verspreiden met de mensen om je heen en om te vertellen dat God een cadeau, Jezus, naar de aarde heeft gestuurd.

Kritiek
Het filmpje krijgt ook kritiek. De video maakt onderdeel uit van een grotere campagne met de naam #ShareTheGift - een grote evangelisatiecampagne van de Amerikaanse Mormonenkerk via social media. Aan het eind van de video verwijst Piano Guy Steven Sharp Nelson naar een ander filmpje, waarin je wordt opgeroepen om je te bekeren tot het mormonisme. "Hoewel ze verkondigen dat ze christen zijn, zijn ze in werkelijkheid Christus-ontkenners", beweert een Amerikaanse blogger zelfs. "Daarmee wil dit filmpje je uiteindelijk scheiden van Jezus Christus." Een meer onderbouwde beschouwing over de verschillen tussen het christelijk geloof en de leer van mormonen, vind je op Refoweb.

Ondanks de kritiek is het filmpje inmiddels al ruim 2 miljoen keer bekeken. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons