Giel Beelen: “In de basis van het geloof ben ik altijd blijven geloven”

Na zijn kinderjaren heeft Giel niets meer met het geloof gedaan

in Geloven

Giel Beelen is katholiek opgevoed maar heeft na zijn kinderjaren niets meer met zijn geloof gedaan. Hij heeft wel altijd geloofd in de basis van het geloof. “Wie goed doet, goed ontmoet.” Wat hiermee samenhangt is de grote betrokkenheid die Giel heeft voor andere mensen. Zijn betrokkenheid en geloof komen samen in Serious Request. Woensdag 17 december is Giel Beelen te zien bij Geloof & ‘n Hoop Liefde.

“Ik had al heel lang het idee om met 3Fm iets te doen voor mensen rond de kersttijd. Iemand kwam met het idee van een radiouitzending in een etalage. Dit werd uiteindelijk een glazen huis.” Giel Beelen wil zich met Het Glazen Huis echt inzetten voor andere mensen. Het Rode Kruis is toen aan de actie gekoppeld. Het Rode Kruis maakt elk jaar een selectie van stille rampen.” Dit jaar gaat het geld naar vrouwen die een trauma hebben omdat ze te maken hebben gehad met seksueel geweld. “Dit is één van de heftigere projecten waar we geld voor inzamelen.” “Ik vind het mooi dat ik dit kan doen. Radiomaken staat bij mij altijd op nummer 1, maar dat wordt nog mooier als je er mensen mee kunt helpen.”

Wie goed doet, goed ontmoet
“Vroeger gingen wij elke zondag naar de kerk, maar toen ik na mijn communie het heilig vormsel moest doen, had ik daar geen behoefte aan.” Rond die periode hebben Giel en zijn ouders het geloof losgelaten. Toch is hij altijd blijven geloven in de basis.“Hoewel mensen dit niet bij me zullen denken, is het geloof wel belangrijk voor me.”

De uitzending met Giel Beelen is woensdag 17 december om 17:10 te zien op NPO 2

Foto: Hans Peter

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons