Geen kerst voor Sierra Leone

"Militairen zullen elke kerst en oud- en nieuw samenkomst stoppen"

in Christelijk Nieuws

De regering in Sierra Leone heeft het vieren van kerst in het openbaar verboden, om zo een snelle verspreiding van het ebolavirus te voorkomen. Dit geldt ook voor oud en nieuw, meldt Christian Today.

“Er komen geen kerstvieringen en oud- en nieuw samenkomsten dit jaar”, aldus Palo Conteh, de minister van Defensie in Sierra Leone.  De minister wil zeker weten dat iedereen thuis is tijdens kerst en oud- en nieuw, zodat niemand besmet kan raken. “Er zullen tijdens kerst en oud- en nieuw militairen op straat lopen die elke samenkomst zullen stoppen.”

Families kunnen niet samenkomen
Er is ook een verbod om te reizen vanuit de hoofdstad van Sierra Leone: Freetown. De maatregel betekent dat families niet kunnen samenkomen. Openbare bijeenkomsten zijn als sinds juli verboden, maar deze extra maatregel zal gaan gelden vanaf 20 december. Dit zorgt er ook voor dat mensen niet naar de kerk kunnen met kerst. Hoewel Sierra Leone voor een groot deel bestaat uit moslims, wordt kerst meestal wel groot gevierd door het kleine christelijke deel.

Ebolavirus
Het dodelijke virus heeft in Sierra Leone, Guinee en Liberia al meer dan achttienduizend mensen besmet. Sierra Leone is het zwaarst getroffen land waar meer dan achtduizend inwoners zijn besmet met het virus en tweeduizend mensen zijn overleden.

Bron: Christian Today

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons