Elly Zuiderveld schrijft lied over Malala

"Zij is echt iemand die uitlééft: heb je naasten lief als jezelf"

in Mediatips

Het nummer van Elly Zuiderveld over de jongste Nobelprijs-winnaar ooit, Malala Yousafzai, is nu te beluisteren op YouTube. Het nummer heet ‘Ik ben Malala’ en wordt gezongen door Elise Mannah.

Het nummer is geschreven voor de theaterconcerttour ‘De Mariamonologen’. Elly Zuiderveld, Elise Mannah en Ineke ter Heege brengen met deze tour een eerbetoon aan Maria, de moeder van Jezus, en verschillende ‘moderne Maria’s’. Eén van deze moderne Maria’s is Malala. Elly Zuiderveld: "Toen we bij elkaar gingen zitten, stelden we ons eerst de vraag: wie is nou een typische moderne Maria. Alle drie noemden we toen de naam van Malala. Zij is echt iemand die uitlééft: heb je naasten lief als jezelf. Ze voert onbaatzuchtig actie om meisjes naar school te kunnen laten gaan, typisch Maria. Een van de namen van Maria is 'Koningin van de vrede'. Die mag nu zeker voor Malala gelden."

Foto: United Nations Photo, via Flickr.com

Ik ben Malala

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons