EA-EZA kondigt predikanten-tekort aan

Naar schatting is 60% van de VPE-voorgangers met pensioen

in Christelijk Nieuws

De komende vijf jaar gaat ruim 20% van de voorgangers en predikanten met pensioen. Dit blijkt uit onderzoek van de EA-EZA meldt het ND.

Vooral de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) hebben een groot probleem: naar schatting gaat 60 procent van de voorgangers de komende vijf jaar met pensioen. Bij de Nederlands-gereformeerden ligt het aantal vertrekkende dominees op 25 procent, eveneens vertrekt 23 procent van de voorgangers bij de Unie van Baptistengemeenten. Binnen de Protestantse Kerk in Nederland stopt 15 procent van de predikanten ermee. Tot slot is dit bij de vrijgemaakt-gereformeerden 16 procent.
 
Lees het hele artikel met het commentaar en de tips van EA-EZA coördinator missionaire gemeenteopbouw Martin de Jong op het ND.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons