Compassion zet groei door

Compassion biedt kinderen kans op een leven zonder armoede.

in Christelijk Nieuws

De christelijke organisatie Compassion is in het afgelopen jaar flink gegroeid. Dit blijkt uit het jaarverslag dat de ontwikkelingsorganisatie deze week publiceerde. De inkomsten stegen van bijna 13,9 miljoen euro in juli 2013 naar bijna zestien miljoen euro in juni 2014.

Directeur Jolanda Omvlee kijkt met veel dankbaarheid terug op het afgelopen jaar. “De economische groei in Nederland laat nog op zich wachten, maar tegen de huidige trends in is Compassion weer gegroeid. We ervaren het als een rijke zegen van God dat Hij ons zo’n trouwe achterban heeft gegeven.”

Charity Navigator
Compassion International haalde in het afgelopen jaar voor de 13e keer de hoogst mogelijke beoordeling op het gebied van financiële integriteit. Compassion Nederland besteedde het afgelopen jaar 4,6% van de totale uitgaven aan fondsenwerving.

Meer gesponsorde kinderen
De organisatie groeide van 1 juli 2013 tot 30 juni 2014 van 33.466 naar 35.813 gesponsorde kinderen en van 184 naar 189 gesponsorde studenten.

Compassion
Compassion biedt kinderen kans op een leven zonder armoede. Dat doet zij door een uniek sponsorprogramma waarmee kinderen individueel worden geholpen zich gezond te ontwikkelen. Ieder kind dat door een sponsor wordt ondersteund, wordt opgenomen in een Compassion-project dat door een lokale kerk met lokale medewerkers wordt uitgevoerd. Wereldwijd worden er via Compassion momenteel ruim 1,6 miljoen kinderen in 26 ontwikkelingslanden ondersteund. De organisatie werkt in Latijns-Amerika, Afrika en Azië.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons