Christenen krijgen steun van Islamitische top

“We roepen ze op om deze golf van terreur te doorstaan”

in Christelijk Nieuws

Het meest prestigieuze instituut van de soennitische islam spreekt schande van het ‘dwingen tot ballingschap’ van de christenen in het Midden-Oosten door de IS.

Het hoofd van de Egyptische universiteit Al-Azhar, Sheikh Ahmed Al-Tayeb, sprak tijdens een conferentie in Caïro uit dat Christenen in het Midden-Oosten de moed niet moeten opgeven en niet moeten vluchten. “We roepen ze op om deze golf van terreur, die ons allemaal raakt, te doorstaan,” aldus Al-Tayeb.
 
Barbaars
De verschrikkelijk misdaden van de Islamitische Staat besmeuren het imago van de islam. Al-Tayeb: “Ik vraag me dag en nacht af wat islamitische leiders aan moeten met de geur van bloed, de dood, de explosies, de onthoofdingen en de verjaging van miljoenen mensen, met een gruwelijkheid die historisch ongeëvenaard is.”
 
Wat Al-Tayeb betreft moeten de Verenigde Staten en hun bondgenoten de strijd tegen Islamitische Staat verbreden. IS-strijders begaan 'barbaarse misdaden', vindt hij,
 
Opvallend
Steun uit deze hoek is opvallend. Eerder deed het onderwijsinstituut mee met de verspreiding van antichristelijke propaganda.  Al-Azhar publiceerde ook pamfletten waarin het de Bijbel een corrupt document en het christendom een heidense religie noemde.
 
Bron: The Daily Star, Trouw

Foto: Aslan Media, via Flickr.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons