Christelijke zendelingen aan boord van AirAsia vliegtuig

Er zijn lichamen geborgen in de buurt van de plek waar het vliegtuig verdween

in Christelijk Nieuws

Het AirAsia vliegtuig dat zondag verdween, is nog altijd niet teruggevonden. Wel zijn er wrakstukken in de Java Zee gevonden en zijn er vanochtend enkele lichamen geborgen vlakbij de plek waar het toestel verdween. Ook een zendelingsechtpaar was aan boord

Park Seong-beom, 37 jaar oud, en zijn vrouw Lee Kyung-hwa zijn in september verhuisd naar Indonesië met hun dochter. Ze zijn daar heen gegaan om Koreaanse les en computerles te geven in Malang, in het oosten van het Java Eiland. Seong-beom was een zendeling en uitgezonden door zijn kerk: de Yeosu First Presbyterian Church. Naar deze kerk gaan rond de 300.000 mensen. Kyung-hwa was uitgezonden door haar kerk in Seoul. Het zendelingsechtpaar was amper twee maanden in Indonesië, toen zij op reis gingen met het verdwenen vliegtuig van AirAsia. 

Lichamen geborgen
Indonesische reddingsdiensten hebben enkele lichamen geborgen in de buurt van de plek waar het vliegtuig van AirAisa zondag verdween. De lichamen werden gevonden op ongeveer tien kilometer van de plek waar het vliegtuig zich bevond, toen het voor het laatst contact had met de luchtverkeersleiding. De autoriteiten melden dat het met ’95 procent zekerheid’ gesteld kan worden dat de wrakstukken van het vermiste vliegtuig zijn.

‘Drijvende objecten’
Ook laten Indonesische media televisie beelden zien van wrakstukken in de zee tussen de eilanden Sumatra en Borneo. Het water is daar ondiep. De Indonesische luchtmacht meldt een schaduw in de vorm van een vliegtuig te hebben gezien onder het wateroppervlak.

Bron: The Wall Street Journal & NU.nl

Foto: Clément Alloing

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons