Christelijke voetballers belanden in cel na vechtpartij

Tegenstander stelt liefdevolle missie van Haagse voetballers ten twijfel

in Christelijk Nieuws

Het voetbalteam VUC 1 uit Den Haag, bestaande uit leden van de de kerk Tabernacle of David, is op zaterdagmiddag in een conflict beland. 17 mensen van het team, dat bekend staat om haar missie om de boodschap van vrede en geloof in Jezus te verspreiden, werd door de politie gearresteerd vanwege een incident dat na afloop van de wedstrijd tegen DSO uit Zoetermeer plaatsvond.

Volgens DSO-voorzitter Pim Koenen zouden de spelers hem hebben belaagd toen hij samen met zijn 5-jarige zoontje de gang met de kleedkamers binnenliep, zo meldt Omroep West. Daarbij zouden klappen zijn gevallen. Daarnaast zou volgens DSO één van de belagers een ijzeren staaf onder z’n trainingspak vandaan hebben getrokken. Volgens de Haagse voetballers ging het echter enkel om "duw- en trekwerk", omdat de desbetreffende DSO'er zich tijdens de wedstrijd ernstig had misdragen.

Arrestatie
Doordat er aanvankelijk wel melding was van een grote vechtpartij kwam de politie met veel agenten in actie. 17 mensen van VUC, spelers en begeleiders, werden gearresteerd. Hun verklaringen zijn opgenomen en kort daarna zijn ze allemaal weer vrijgelaten.

Liefdevol optreden
De missie van het voetbalteam uit Den Haag staat recht tegenover het incident. De voetballers willen met hun team de sport met liefde voor Jezus combineren door eerlijk spel en liefdevol optreden bij mogelijke incidenten. Het busje naar uitwedstrijden meldt 'The Lord is My Shepherd'. Een boodschap die de christelijke voetballers tot in alle vezels van het dagelijkse leven uit willen dragen.

Camerabeelden zullen vandaag uitsluitsel moeten geven. De politie en de KNVB doen onderzoek en beoordelen dan of er maatregelen volgen.

Bron: Algemeen Dagblad / Omroep West

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons