Christelijke single voelt zich eenzamer met kerst

Ondanks de eenzaamheid vieren christelijke singles de kerstdagen niet alleen

in Geloven

Uit onderzoek van de christelijke datingsite Funky Fish, is gebleken dat een derde van de singles zich met kerst eenzaam voelt en dat zestig procent van de christelijke singles zich eenzamer voelt dan normaal gesproken.

Ondanks de eenzaamheid vieren christelijke singles de kerstdagen niet alleen. Uit het onderzoek, waarvoor 540 christelijke singles zijn ondervraagd, blijkt dat tachtig procent kerst samen viert met familie, acht procent het bij vrienden viert en elf procent daadwerkelijk alleen is. 

Naar de kerk
Ook blijkt uit de enquête dat de meeste christelijke alleenstaanden naar de kerk gaan met kerst, tweeëntwintig procent gaat dit niet. De helft hiervan geeft aan geen kerkganger meer te zijn.

Eenzaamheid
De eenzaamheid en de behoefte aan een partner, is iets wat al langere tijd bekend is bij Funky Fish. Het bedrijf organiseert daarom conferenties die goed bezocht worden. Ze geven onder andere workshops en lezingen over eenzaamheid, assertiviteit, seksualiteit, flirten en relatiekwaliteit. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons