“Boaz adopteren was van te voren niet mijn plan"

Flora is single en adopteerde de 6-jarige Boaz

in Geloven

Een hele stap: als single een of meer kinderen adopteren. Je staat er toch maar mooi alleen voor: in vreugde, maar ook in zorg en moeite. Flora heeft deze moedige stap gezet. Eva Magazine brengt haar in beeld.

“Boaz adopteren was niet van te voren mijn plan," vertelt Flora van Wendel (47). "Ik werkte in verschillende weeshuizen in China. Voor een pasgeboren jongetje met een levensbedreigende ziekte was geen hoop meer.

Bidden
Maar ik besloot voor hem te blijven bidden. Elke dag knuffelde ik hem. Ook ging ik op zoek naar een ziekenhuis in een grotere stad. Daar werd hij geopereerd en… hij is blijven leven! Vanaf die tijd voelde het alsof hij mijn zoon was en ik bleef afwisselend voor hem zorgen.

Wonder
In 2011 werd echter mijn visum voor China niet meer verlengd en ik moest terug naar Nederland. Ik besloot adoptie voor hem te regelen en de papieren werden goedgekeurd! Een groot wonder. Ik was immers single en Boaz was inmiddels ouder dan zes jaar; adoptie boven die leeftijd is dan bijna niet meer mogelijk.

Oppas
Boaz is nu zo’n drie jaar in Nederland en aardig gesettled. Maar soms missen we China en de mensen die dichtbij ons stonden. Ik had veel voldoening in mijn werk, inclusief wat ik later deed: werken aan diverse projecten in afgelegen gebieden. Ook moest ik weer wennen aan de Nederlandse cultuur. Zo vinden hier veel activiteiten in de avonduren plaats. Je moet altijd oppas regelen, terwijl het niet eens zo gezellig is om ’s avonds weg te gaan. Ik kan me niet meer voorstellen hoe het is zonder hem! Boaz maakt gewoon deel uit mijn leven.

Plan van God
Welk plan zal God met hem hebben? Ik ben erg benieuwd. Zijn leven hangt van wonderen aan elkaar: dat hij mij opviel tussen al die kinderen, dat hij is blijven leven, zijn adoptie. God heeft altijd voor ons gezorgd. Hij is trouw!”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons