Wie op google de woorden ‘Arjen Robben’ en ‘genomineerd’ intypt, krijgt 156.000 resultaten te zien. Even voor de sporthaters onder u: Arjen Robben is een voetballer (en u kunt deze column verder overslaan).

Zo, prettig, nu zijn we met voetballiefhebbers onder elkaar. Onlangs was het weer zover: de FIFA berichtte dat Arjen Robben de Gouden Bal voor beste voetballer van de wereld niet zal winnen, hij zit niet bij de laatste drie. Voor de zoveelste keer. Hij is ook genomineerd voor (Nederlands) Sportman van 2014. Let maar op: gaat hij niet worden. Die nominatie was hem vorig jaar ook al ten deel gevallen, natuurlijk zonder dat hij werd gekozen. Net als na het WK: wel genomineerd, niet gekozen tot de beste speler van het WK. The story of his life: 156.000 keer.

Dit moet stoppen. Zo gaan we niet met elkaar om en zeker niet met Arjen Robben, al jaren de beste voetballer van ons land. Die verdient beter.

Daarom een onorthodox voorstel: bij deze roepen wij de EO-voetballiefhebbers-bokaal in het leven. Ik ben voorzitter en ik nomineer, in zijn eentje: Arjen Robben!


Tijs
@tijsvandenbrink

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons