Amsterdamse kerken pleiten voor menswaardige opvang vluchtelingen

Vluchtelingen op straat zullen nog meer ontheemd raken

in Christelijk Nieuws

De Protestantse Kerk Amsterdam en de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam hebben op initiatief van het Platform Vluchtelingen van de Raad van Kerken Amsterdam een brief geschreven naar burgemeester Van der Laan. In de brief pleiten de diaconieën voor menswaardige opvang van vluchtelingen in de stad. Dit meldt Cvandaag.

De zogenaamde 12-uursopvang zou niet voldoende zijn. Deze nachtopvang betekent dat de vluchtelingen de rest van de dag op straat moeten doorbrengen. Hierdoor zijn ze volgens de kerken niet in staat aan hun toekomst te werken. Gevreesd wordt ook dat de vluchtelingen die overdag aangewezen zijn op straat nog meer ontheemd raken dan anderen die dag- en nachtopvang hebben.
 
Het Platform Vluchtelingen van de Raad van Kerken Amsterdam wil een menswaardige opvang voor vluchtelingen. Volgens hen betekent dit dat de vluchtelingen 24 uur per dag opgevangen kunnen worden. Zo kunnen ze aan hun toekomst werken. De leden van het Platform Vluchtelingen zijn bereid mee te denken over de  aanpak en opzet van activiteiten en begeleiding.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons