Amsterdam wordt Lourdes aan de Amstel?

"Amsterdam zal het middelpunt worden van de Vrouwe van alle volkeren"

in Christelijk Nieuws

Amsterdam kan de komende jaren veranderen in een bedevaartsoord dat nog groter is dan het Franse Lourdes of het Portugese Fatima. Miljoenen rooms-katholieken, honderden bisschoppen en tientallen kardinalen over de hele wereld hebben paus Franciscus verzocht het vijfde mariale dogma af te kondigen, waarmee hij de Mariaverschijningen erkent die Ida Peerdeman (1905 - 1996) had in Amsterdam in de periode 1945-1959.

(imported body)

Er is een reële kans dat de paus na zijn bezoek aan de Filippijnen in januari het dogma op 31 mei 2015 afkondigt, stelt de stichting Lourdes aan de Amstel. In de Amsterdamse rivierenbuurt verscheen Maria 56 keer aan Peerdeman als 'Vrouwe van alle Volkeren'.

Zij kreeg ook boodschappen door die door haar zus werden opgeschreven. Naar aanleiding van deze verschijningen werd in de Amsterdamse Diepenbrockstraat 3 de kapel van Maria als Vrouwe van alle Volkeren gebouwd. De verschijningen werden in juni 2002 officieel als authentiek erkend door bisschop mgr. J.M. Punt van Haarlem. Ook wees de bisschop daarbij op de vele gevallen van wonderbaarlijke genezingen nadat mensen tot de 'Vrouwe van Alle Volkeren' van Peerdeman hadden gebeden.

Rond pinksteren
Sindsdien is er wereldwijd een beweging ontstaan die pleit voor een vijfde mariaal dogma, waarbij Maria de nieuwe mariale titel 'de Vrouwe of Moeder van alle Volkeren' krijgt en voortaan in Gods heilsplan wordt gezien als Medeverlosseres, Middelares en Voorspreekster. Een petitie daarvoor is wereldwijd al ondertekend door 7 miljoen leken, 550 bisschoppen en 44 kardinalen. Vooral op de Filippijnen is de devotie van Maria als 'Vrouwe van alle Volkeren' groot. "We verwachten dan ook dat de bisschoppen en kardinalen daar zullen lobbyen voor een vijfde mariaal dogma, wat de paus dan later dit jaar, bijvoorbeeld rond Pinksteren, kan afkondigen," zegt Mathé Reijnierse van de Stichting Lourdes aan de Amstel.

De stichting is op 8 juli 2014 opgericht met als doel de boodschappen die Maria aan Ida Peerdeman gaf bekend te maken, te pleiten voor de afkondiging van het vijfde mariale dogma en de bouw van een bedevaartkerk aan de Zuidelijke Wandelweg in Amsterdam mogelijk te maken.

Amsterdam middelpunt
De plek voor die Alle Volkerenkerk werd door Maria aangewezen bij haar 52ste verschijning aan Peerdeman. Hij moest gebouwd worden op de plek waar nu de Hollandhal van de RAI staat. Ook in haar 45ste boodschap wees ze Amsterdam aan als mirakelstad. "Amsterdam zal het middelpunt worden van de Vrouwe van alle volkeren," sprak ze tot Peerdeman.

Afkondiging van het vijfde mariaal dogma is volgens de stichting van belang voor de vrede. Reijnierse: "Als de katholieke kerk Maria als zodanig erkent, kan zij op haar voorspraak vrede voor de wereld verkrijgen van God."

Na haar dood op 17 juni 1996 kreeg Ida Peerdeman postuum het habijt van de nonnen van de Familie van Maria Medeverlosseres. Haar woning is nu het klooster van deze religieuze orde.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons