2014 topjaar Museum Catharijneconvent

Onder andere door verschillende christelijke tentoonstellingen

in Christelijk Nieuws

Het jaar 2014 was voor Museum Cathatarijneconvent in Utrecht het op een na meest succesvolle jaar uit de geschiedenis. Het museum trok negentigduizend bezoekers. Dit hoge bezoekersaantal is te danken aan succesvolle tentoonstellingen en aan een toename van het aantal schoolkinderen dat het museum bezocht.

Het jaar startte met Thuis in de Bijbel, oude meesters, grote verhalen. Dit historische overzicht van bijbelse taferelen geschilderd door oude meesters uit de Nederlandse schilderkunst trok 35.000 liefhebbers.

Ik geef om jou!
De huidige expositie Ik geef om jou! Naastenliefde door de eeuwen werd in 2014 bezocht door meer dan twintigduizend bezoekers, onder wie ook koning Willem-Alexander. Het is een groot project met veel maatschappelijke partners, zoals het Oranjefonds, het Skanfonds en Humanitas. Ik geef om jou! is nog te bezoeken tot en met 1 maart 2015.

Catharinazaal
Een langgekoesterde wens van het museum ging in vervulling met de opening van de Catharinazaal. Deze eregalerij vormt een goede start voor een bezoek aan de overige zalen van het museum. Museum Catharijneconvent verwacht ook in het nieuwe jaar veel bezoekers. Er staan twee grote tentoonstellingen op het programma. Vanaf april toont Het geheim van de Middeleeuwen in gouddraad en zijde, een presentatie van de mooiste en zeldzaamste middeleeuwse liturgische kledingstukken uit nationale en internationale verzamelingen. Het is voor het eerst in dertig jaar dat er weer een tentoonstelling over dit onderwerp in Nederland te zien zal zijn.

Heksen
In het najaar presenteert het museum in samenwerking met Musea Brugge een kunsthistorische tentoonstelling over heksen. In De Heksen van Bruegel staat het heksbeeld dat Pieter Bruegel de Oudere ontwikkelde centraal. Een heksbeeld dat nog altijd wordt herkend.

Bron:Hetgoedeleven

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons