Wycliffe-dag aan boord van Ark van Noach

“In 2025 willen we in iedere taal een Bijbelvertaalproject gestart hebben."

in Geloven

Afgelopen zaterdag vond de Wycliffe-dag plaats aan boord van de Ark van Noach. Ruim 1600 bezoekers kwamen afgelopen zaterdag naar de ark toe in Dordrecht.

Wereldwijd zijn er nog veel vertaalprojecten. In ongeveer 1800 talen moet de Bijbel nog vertaald worden. “De kinderen van nu zullen het hopelijk meemaken dat elke groep mensen op de wereld de Bijbel in zijn of haar eigen taal heeft”, aldus Bram van Grootheest, directeur Wycliffe Bijbelvertalers. Het doel is om de Bijbel beschikbaar te maken in elke taal van de wereld.

Wycliffe-dag
Op deze dag afgelopen zaterdag was er tijd voor samenzang, gebed en workshops. Ook was er een speciaal programma voor kinderen. Andre Kamphuis was een van de sprekers. Hij is bijbelvertaler in Tanzania en vertelde tijdens de Wycliffe-dag zijn verhaal over het vertaalwerk daar. “Bid mee voor de herleving onder de Kabwa-mensen zodat ze echt honger krijgen naar Gods woord”, aldus Kamphuis. Veel Kabwa-mensen kunnen niet lezen. Speciaal voor hen is er ook een audio-bijbel gemaakt. Kamphuis werkt sinds 2009 voor Wycliffe in Tanzania. Daar traint hij een team van mensen om de Bijbel in hun eigen taal te vertalen.

Organisatie Wycliffe
Wycliffe richt zich op het vertalen van de Bijbels. Wycliffe Nederland heeft als doel om Nederlandse christenen en plaatselijke gemeenten actief te betrekken bij Vision 2025 en de wereldwijde kerk. Vision 2025 is het doel van Wycliffe. "In 2025 willen we, samen met onze partners wereldwijd, in iedere goedlopende taal een Bijbelvertaalproject hebben gestart", aldus de organisatie van Wycliffe. Dit doen ze onder andere door het vertaalwerk aan te dragen als gebedspunt in gemeenten. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons