'Weet je' thema Christelijke Kinderboekenweek

"Dit wordt een feest vol proefjes en uitvindingen."

in Mediatips

In oktober 2015 organiseert de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB) de Christelijke Kinderboekenweek. Het thema ‘Weet je’ sluit goed aan op het thema van de Kinderboekenweek ‘Natuur, wetenschap en techniek.’

Weet je
Het thema heeft alles te maken met de nieuwsgierigheid van kinderen. Kinderen denken na over vragen als: 'hoe zijn de hemel en aarde geschapen?', 'wie zijn Adam en Eva?' en 'hoe kon de toren van Babel zo hoog worden?'. Maar ook vragen als: 'hoe werkt het zonnestelsel?' en 'hoe zit ons lichaam in elkaar?', komen aan bod.

Actieboeken
Er verschijnen drie actieboeken; een prentenboek voor de onderbouw, geschreven door Bram Kasse en Michel de Boer (Uitgeverij Buddy Books), een actieboek voor de middenbouw die wordt geschreven door Simone Foekens (Uitgeverij Den Hertog) en Hans Mijnders (Uitgeverij Columbus) schrijft het actieboek voor de bovenbouw. Voor basisscholen wordt er een werkboek gemaakt die aansluit op het thema.

BCB
De Brancheorganisatie noemt de Kinderboekenweek "Een feest vol proefjes en uitvindingen." Tijdens de Christelijke Kinderboekenweek komt er ook een nieuwe CD uit, genaamd: ‘Oké4kids’. De CD’s van de Kinderboekenweek zijn altijd een van de beste verkochte kindercd’s. 

Bron: Reformatorisch Dagblad

Foto: Monica H

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons