Weer ruimte voor nieuwe krijgsmacht-predikanten

Dit jaar vierde de Dienst Protestantse Geestelijke Verzorging het eeuwfeest

in Christelijk Nieuws

Er zullen de komende tijd weer nieuwe krijgsmachtpredikanten geworven worden. Dat maakte ds. Klaas-Henk Ubels, hoofdkrijgsmachtpredikant, gisteren bekend op de Generale Synode in Lunteren.

Ubels hield een presentatie voor de synodeleden van de Protestanse Kerk over het werk van de krijgsmachtpredikanten en Defensie.
Dit jaar vierde de Dienst Protestantse Geestelijke Verzorging bij de Krijgsmacht het eeuwfeest. Ubels kon het mooie nieuws melden dat de krijgsmacht 'voor het eerst weer nieuwe krijgsmachtpredikanten kan werven’. Ook haalde hij aan dat de samenleving het steeds vanzelfsprekender vindt dat krijgsmachtpredikanten worden ingezet rond bijvoorbeeld de ramp met vlucht MH17 in Oekraïne. "Je hoeft niet meer uit te leggen dat je daar bij bent.’’

Vredesweek
Ubels vroeg aan de synodeleden of zij ook mee willen bevorderen dat krijgsmachtpredikanten op zondag op de kansels staan om te preken. Om zo hun belangrijke werk mede een gezicht te geven in de Protestantse Kerk. Daar ligt bijvoorbeeld een kans in de jaarlijkse Vredesweek, vindt hij. Nu worden die Vredesweekdiensten vaak ingevuld met een interkerkelijke viering waarmee getoond wordt 'dat er vrede in het dorp is'.

Volgens Ubels kan het breder, ook omdat de Vredesweek niet meer zo beladen is als in de jaren tachtig toen het thema 'vrede' vooral geassocieerd werd met de vraag 'kernwapens ja of nee', waarbij ICTO en IKV-leden tegenover elkaar kwamen te staan.

 

Bron: Hetgoedeleven

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons