Week van de christelijke muziek | Uitreiking Zilveren Duif

Uitreiking LIVE te zien via EO Geloven

in Mediatips

Een week lang aandacht voor Nederlandse christelijke muziek; dát is de Week van de Christelijke Muziek. Van 10 t/m 15 november 2014 staat opnieuw christelijke muziek van eigen bodem in de schijnwerpers, zowel in de boekhandel als in de media.

In de Week van de Christelijke Muziek worden de Zilveren Duif Awards bekendgemaakt en uitgereikt op donderdag 13 november in De Koningshof op Urk. Op deze feestelijke avond treden Janine Beens, Timzingt, Trinity, Ralph van Manen en Schrijvers voor Gerechtigheid op. Ook zullen Pearl Jozefzoon, Amanda Lock en Elise Mannah een aantal nummers ten gehore brengen.

De avond is donderdag 13 november vanaf 19:30 LIVE te volgen via onze site!

Dit jaar kan men stemmen in vier categorieën: Beste album internationaal, Beste album kinderen, Beste album en Beste lied. Alleen voor de aanmoedigingsprijs kun je niet stemmen, de jury bepaalt wie die prijs krijgt. In elke categorie zijn 5 artiesten/bands genomineerd. Neem voor de volledige lijst een kijkje in de lijst met genomineerden

Vanaf 8 september kon er gestemd worden op de genomineerde artiesten, albums en liederen. Naast de stemmen van het publiek worden de prijswinnaars mede bepaald door een jury en door muziekjournalisten.
De stembussen zijn inmiddels gesloten.

De winnaars van 2013 waren:

Zilveren Duif Oeuvreprijs: Wim Pols
Beste album: Janine (Janine Beens)
Beste album kinderen: Opwekking Kids 23 van Opwekking Kids
Beste album gewijde muziek: Heimwee van Soli Deo Gloria - Urk
Beste album instrumentaal: The story of a child van Junus Manuputtij
Beste lied: Justice Song van William Wixley
Zilveren Duif Aanmoedigingsprijs: Het VreemdelingenCollectief

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons