WeAreN organiseert landelijke gebedsavond Irak

"Het is belangrijk dat er juist nu veel wordt gebeden."

in Christelijk Nieuws

De christelijke stichting WeAreN vraagt met een landelijke gebedsavond aandacht voor de positie van gevluchte christenen in Irak en Syrië. Op deze avond zullen hulpverleners vertellen over hoe de Iraakse en Syrische vluchtelingen er nu voorstaan.

Woordvoerder Arend Pleysier: “Het is belangrijk dat er juist nu wordt gebeden voor Iraakse en Syrische christenen. In de zomer werd er veel gebeden voor deze mensen, maar ook nu is de nood nog hoog. Nu de winter er aan komt, wordt het voor vluchtelingen erg onzeker waar ze heen kunnen.” Tijdens de bijeenkomst spreken vluchtelingen, hulpverleners en Iraakse christenen. Een van hen is Johanna Marten. Hij is namens de stichting ‘Gave actief’ in Nederland om mensen te vertellen wat voor werk hij doet in Irak. Pasgeleden is hij in Irak geweest. Hij bezocht daar geloofsgenoten. Ook komen er verschillende voorgangers die zullen ingaan op de behoefte aan gebed. “Ik zal vooral ingaan op het belang van gebed en de vraag of God doorwerkt in het lijden”, aldus Wieger Sikkema (voorganger Vrije Baptistengemeente Bethel).

De gebedsbijeenkomst vindt plaats op 26 november om 20.00 in Drachten. De organisatie WeAreN is een beweging die meer dan dertig christelijke organisaties ondersteund en heeft als doel aandacht te vragen voor de positie van christenen in Irak en Syrië.WeAreN heeft inmiddels al meer dan 500 gebedsavonden georganiseerd in heel Nederland.

Bron: CIP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons