Vrijheid van godsdienst wereldwijd in gedrang

In ruim 50 landen is de godsdienstvrijheid ingeperkt

in Christelijk Nieuws

Uit onderzoek in opdracht van Kerk in Nood blijkt dat de vrijheid van godsdienst in bijna 60 procent van alle landen in het gedrang is. Het rapport over de ontwikkelingen in de afgelopen twee jaar geeft een duidelijk signaal aan religieuze leiders aan regeringen om de inperking van godsdienstvrijheid niet langer te negeren.

(imported body)

Het rapport Vrijheid van Godsdienst in de Wereld 2014 schetst verontrustende trends voor gelovigen in ruim 100 van de 196 landen in de wereld (59%). De journalisten, onderzoekers en commentatoren die meewerkten aan het rapport komen tot de conclusie dat veranderingen in de vrijheid van godsdienst bijna altijd in negatieve zin waren. 

Het rapport beschrijft de situatie van alle religieuze groepen en de gebeurtenissen van het najaar van 2012 tot de zomer van 2014. In 55 landen (28%) is de vrijheid van godsdienst ingeperkt. Iran, Verenigde Arabische Emiraten, Cuba, Qatar, Zimbabwe en Taiwan kennen enige verbetering. Helaas kennen van deze vier landen één of meer geloofsgroepen nog steeds een hoog of gemiddeld niveau van vervolging of discriminatie.

Het volledige rapport Vrijheid van Godsdienst in de Wereld 2014, dat in diverse talen wordt gepubliceerd door Kerk in Nood, is online beschikbaar. 

 

Bron: Kerk in Nood

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons