Voorleesfestival met Bijbelverhalen in Het Rembrandthuis

Klaas van Kruistrum reikt het eerste exemplaar uit.

in Geloven

Museum Het Rembrandthuis geeft dinsdag 25 november het startsignaal voor het twee maanden durende Voorleesfestival. Hierbinnen speelt het bijzondere, binnenkort te verschijnen, kinderboek Rembrandts Voorleesbijbel een centrale rol.

Kinderboekenschrijvers Bibi Dumon Tak, Joke van Leeuwen, Sjoerd en Margje Kuyper, Harmen van Straaten en Gouden Griffel winnaar Jan Paul Schutten vertellen in deze uitgave de mooiste Bijbelverhalen aan de hand van een selectie Bijbelse prenten uit de collectie van Museum Het Rembrandthuis.

Het Voorleesfestival
Het Voorleesfestival wordt op 25 november gestart met voorleessessies van enkele auteurs van Rembrandts Voorleesbijbel. Radio dj- en presentator Klaas van Kruistum (KRO-NCRV) is hierbij aanwezig en zal het eerste exemplaar uitreiken. Na de voorlezing is er voor de bezoekers een rondleiding en speurtocht, met daarin speciale aandacht voor de anonieme ooggetuigen die de hoofdrol spelen in Rembrandts Voorleesbijbel.

Rembrandt van Rijn
Rembrandt van Rijn (1606-1669) was een unieke verhalenverteller. Hij etste de Bijbelverhalen alsof hij er zelf bij was en plaatste in zijn prenten eigenhandig anonieme ooggetuigen binnen de verhalen die we kennen uit het Oude en Nieuwe Testament. De genoemde kinderboekenschrijvers geven die karakters nu in Rembrandts Voorleesbijbel een stem. Zij fantaseren over wat de door Rembrandt geëtste ooggetuigen gedacht en gezegd zouden kunnen hebben en vertellen in Rembrandts Voorleesbijbel beroemde Bijbelverhalen vanuit een menselijk oogpunt, vol mededogen, troost, vergeving, smart en naastenliefde. Rembrandts Voorleesbijbel is een uitgave van Museum Het Rembrandthuis, in samenwerking met uitgeverij Terra.

In het kader van de bijzondere uitgave wordt in Museum Het Rembrandthuis van 25 november tot en met 31 januari, voor bezoekers vanaf 7 jaar het Voorleesfestival georganiseerd. Kinderboekenschrijvers lezen voor uit Rembrandts Voorleesbijbel en kinderen kunnen dagelijks gratis deelnemen aan de voorleeswedstrijd en de workshop 'Teken het verhaal'.

Bron: Kerknieuws

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons