Verzoening oost en west centraal op Taizé-bijeenkomst

in Geloven

Tegen de achtergrond van de 25ste verjaardag van de val van de Muur en de recente spanningen in het oosten van Oekraïne zal de verzoening van Oost en West centraal staan op de komende ‘Pelgrimage van Vertrouwen’ van de Taizé-gemeenschap in Praag.

(imported body)

Voor de bijeenkomst rond de jaarwisseling worden tienduizenden jongeren uit alle delen van Europa verwacht.

De bijeenkomst van 29 december tot 2 januari valt samen met de 100ste verjaardag van het begin van de Eerste Wereldoorlog. “De recente gebeurtenissen maken duidelijk dat er ook vandaag nog nood is aan vrede en verzoening”, zegt de Taizé-gemeenschap in een persbericht.

Broeders van Taizé zijn naar Praag afgereisd om er samen met de Tsjechische bisschoppen de jongerenontmoeting voor te bereiden. De meeste activiteiten zullen plaatsvinden in de kerken in de binnenstad van Praag en in het tentoonstellingspark en congrescentrum van Letnany. Zoals gebruikelijk logeren de jongeren bij families en parochies in en rond Praag.

De organisatoren kondigden aan dat er intussen al 2.600 jongeren uit Oekraïne en 1.000 jongeren uit Rusland voor de jongerenontmoeting hebben ingeschreven.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons