Toch wel geloofsposters op NS stations

NS past affichebeleid op stations aan

in Christelijk Nieuws

Alle affiches die niet bij wet verboden zijn en die goedgekeurd zijn door de Reclame Code Commissie mogen in het vervolg op stations van de NS hangen. Het openbaarvervoerbedrijf heeft het beleid rond posters woensdagmorgen aangepast, nadat dinsdag in eerste instantie religieus getinte posters van de Remonstranten, een protestants kerkgenootschap, waren geweigerd.

De NS wilde tot nu toe alleen 'neutrale' affiches op perrons toelaten, alhoewel er wel altijd posters van de Bond tegen het Vloeken hebben gehangen. Dat beleid is nu aangepast, al behoudt de NS zich wel het recht voor om schokkende afbeeldingen ter discussie te blijven stellen, aldus een woordvoerder.

De Remonstranten beginnen volgende week met een landelijke geloofscampagne. In dat kader willen zij op elf grote stations posters ophangen met teksten als "mijn god trouwt ook homo's" en "mijn god doet niet aan dogma's". Dinsdagavond verbood de NS die affiches omdat ze niet neutraal genoeg waren. Algemeen secretaris Tom Mikkers zei woensdag ,,heel blij en opgetogen'' te zijn dat het beleid zo snel is aangepast. "Wij zijn de kerk van het voortschrijdend inzicht, dus hier zijn we heel tevreden over."

De NS wil wel dat stations en perrons plaatsen blijven "waar iedereen zich prettig voelt." Een affiche met "bijvoorbeeld een zeer expliciete kunstuiting" wordt daarom nog steeds niet zomaar opgehangen. ,,We zijn weliswaar niet verantwoordelijk voor wat er op zo'n poster staat, maar we willen een goed gastheer voor iedereen blijven", aldus de zegsman van de NS.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons