Sinterklaasfeest kan toch doorgaan door kerk en anonieme gever

“Dankzij deze gulle giften kunnen we ons lustrum nog meer luister bij zetten.’’

in Christelijk Nieuws

Het jaarlijkse kinderfeest kon bijna niet doorgaan voor gezinnen die de voedselbank bezoeken. Twee gulle gevers zorgden ervoor dat aanstaande zaterdag het feest gewoon gevierd kan worden.

Organisator Rob Teitsma kwam vijf jaar geleden met het idee om arme kinderen een leuk Sinterklaasfeest te bezorgen. Dit jaar zag de organisator een tekort op de begroting ontstaan. Hij wist niet of het Sinterklaasfeest daarom dit jaar nog door kon gaan.

Hulp van kerk en anonieme gever
Kerk de Fontein in Zwolle heeft daarom de opbrengst van een speelgoed- en kledingbeurs geschonken aan dit project. Een anonieme gever heeft vervolgens gezorgd dat het tekort op de begroting verdween. De organisatoren zijn erg dankbaar voor de hulp: “Dankzij deze gulle giften kunnen we ons lustrum nog meer luister bij zetten. Het is namelijk een dusdanig bedrag, dat we dit jaar extra grote cadeaus kunnen kopen voor de kinderen,” aldus mede-organisator Christian Spaay.

Programma
De kinderen worden ontvangen door Pietenband de Kleikoeten. Hierna volgt een middagvullend programma waaronder een Sinterklaasmusical van kinderen van de Song & Dance Academie. Na afloop van het programma krijgen de kinderen een cadeau en kunnen ze op de foto met Sinterklaas.

Organisaties
De organisaties Studio TaS, de Song & Dance Academie, Landstede Event & Organisatie en Patricia Gieling verlenen hun medewerking aan dit feest.

KRO’s Kruispunt maakt een reportage over de voorbereidingen van het feest dat op 30 november zal worden uitgezonden.

Bron: de Stendor

Foto: Amsterdamized

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons