Ruud Kraan nieuwe directeur Open Doors

"Samen slaan we de armen om onze geloofsfamilie heen en laten we ze niet meer los."

in Christelijk Nieuws

Open Doors, de organisatie die wereldwijd opkomt voor vervolgde christenen, heeft Ruud Kraan (56) aangetrokken als nieuwe directeur voor Nederland. Kraan volgt Tjalling Schotanus op, die sinds 2001 als directeur verbonden is aan de organisatie. De nieuwe directeur start vanaf 1 december met zijn werkzaamheden. Als gezicht van de organisatie zal Kraan zich onder meer bezighouden met het onderhouden en uitbouwen van externe relaties en verdere groei en ontwikkeling van de organisatie.

Kraan was de afgelopen tien jaar actief als zelfstandig organisatie- en communicatieadviseur voor met name christelijke charitatieve organisaties, waaronder Open Doors. De afgelopen veertig jaar ontwikkelde hij een intense betrokkenheid met vervolgde christenen. "Wanneer je zelf in contact komt met vervolgde christenen, laat je dat niet meer los," zegt Kraan.

'Armen om onze geloofsfamilie'
"Dat onze broers en zussen over de hele wereld zó moeten lijden omdat ze de Here Jezus volgen, mag geen christen in de westerse wereld onberoerd laten. Ik ben dankbaar dat ik de kans krijg me volledig voor hen in te zetten. Samen met de collega’s van Open Doors en met zoveel mogelijk christenen in Nederland en Vlaanderen, én onder leiding van de Here God, slaan we de armen om onze geloofsfamilie heen en laten ze niet meer los."

'Dicht bij huis'
De zoektocht naar een nieuwe directeur eindigde uiteindelijk dicht bij huis, stelt de bestuursvoorzitter van Open Doors Nederland. "Ruud Kraan is als extern adviseur al eerder succesvol betrokken geweest bij het werk van Open Doors Nederland. We zijn blij hem nu als directeur van Open Doors Nederland te kunnen benoemen en zien uit naar de expertise die hij gaat brengen in het breed vertellen van het verhaal van de vervolgde kerk. We hebben daar veel vertrouwen in en wensen hem en het team van Open Doors Nederland van harte Gods zegen toe."

Bron: Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons