Real Madrid verwijdert kruis uit logo

"De club verandert zijn identiteit om fans te winnen"

in Christelijk Nieuws

De voetbalclub Real Madrid wordt gesponsord door de Arabische wereld. Om de Arabische fans niet tegen zich in het harnas te jagen heeft de club het kruis verwijderd.

De reden van de verandering is een sponsordeal, aldus de Spaanse sportkrant Marca. Deze deal is afgesloten met de Nationale Bank van Abu Dhabi. Dit is één van de grootste banken in de Arabische wereld. Om hoeveel geld het gaat is niet precies duidelijk. Waarom dan alleen in de Arabische wereld? Volgens Marca heeft de voetbalclub het logo veranderd om islamitische klanten niet te benadelen. “Het ziet ernaar uit dat de club bereid is een deel van zijn identiteit te veranderen om nieuwe fans voor zich te winnen”, aldus de krant. De Belgische Krant De Morgen schrijft dat het Real-logo komt te staan op een creditcard van een Arabische bank, maar hij zal ook te zien zijn op de kredietkaart die geldt als lidmaatschap van de Spaanse club. In Europa zal het oude logo blijven bestaan.

Koninklijk
Het kruis bevindt zich in de kroon aan de bovenkant van het logo. Het geeft de relatie aan tussen Real Madrid en het koningshuis van Spanje. Het Spaanse koningshuis verleende de club in de jaren twintig het predicaat. Het logo staat al vast sinds 1931 en het is daarom niet geheel raar dat de beslissing enige kritiek met zich meebracht. “De club is bereid om de identiteit van de club te verloochenen voor de nieuwe fans”, reageerde de krant Marca fel.

Bron: Marca
Foto: Global Panorama

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons