Predikant kampte met burn-out

"Ook Jezus trok zich terug en stuurde mensen soms letterlijk weg"

in Christelijk Nieuws

Een toenemend aantal predikanten raakt overspannen of heeft een burn-out. De werkdruk ligt enorm hoog. Dominee het Lam praat open en eerlijk over hoe deze periode voor hem was en wat het hem uiteindelijk heeft gebracht.

"Eigenlijk ben je 24 uur per dag predikant, je bent altijd bereikbaar, en dat maakt het soms zwaar", zegt dominee het Lam. Hij werd een aantal jaar geleden opeens overvallen door een burn-out. Is een burn-out voor een dominee moeilijker te accepteren dan voor iemand in een andere beroepsgroep? Je wordt immers ziek van het werk voor God… Het Lam moest stoppen met werken en heeft regelmatig aan God gevraagd hoe het nou verder moest met ‘zijn’ kerk.

Bekijk hier het interview op NPO Spirit.


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons