Pastor Farouk getuigt van opwekking in Irak

Farouk: "Dagelijks kiezen mensen voor Jezus"

in Christelijk Nieuws

Pastor Farouk woont in de rode zone van Bagdad, de zone waar geen beveiliging is. Hij is getuige van de gruweldaden van IS: mensen die verkocht worden op de markt of vermoord. Maar hij maakt ook mee dat er dagelijks mensen tot geloof komen.

Rode zone
Ambassades en overheidsgebouwen in de groene zone van Bagdad zijn zwaar beveiligd. In de rode zone worden aanslagen gepleegd en heerst de dood. Pastor Farouk woont in dit laatste gebied en vangt daar zeventig gezinnen op die gevlucht zijn vanuit dorpen op de Ninevé vlakte. Zij zijn gevlucht nadat IS hen voor de keuze stelde: elke maand een hoge belasting betalen of bekeren tot de islam.

In totaal zijn er twee miljoen mensen in Irak op de vlucht. Velen leven al maanden in de openlucht of onafgebouwde gebouwen en moeten de komende winter zien door te komen zonder tenten, medicijnen, dekens of kachels.

'Wie wil bij Jezus horen?'
Pastor Farouk heeft gruwelijkheden zien gebeuren: mensen die op de markt verkocht werden of vermoord. “Het is verschrikkelijk wat er gebeurt, het is moeilijk om deze dingen te moeten aanzien”, zegt hij. Maar er gebeuren ook mooie dingen. “Elke dag vragen we aan de gevluchte gezinnen: ‘Wie wil bij Jezus horen?’ Dagelijks kiezen mensen voor Hem.”

'God werkt door het kwade heen'
De in Irak geboren Farouk woonde in Australië voordat hij in 2010 terugkeerde naar Irak. Hij kwam met een missie. “Veel mensen verklaarden me voor gek dat ik naar Irak ging, maar ik ben op Gods tijd naar mijn geboorteland teruggekeerd. In Australië kwam in al die jaren een handjevol mensen tot geloof, hier kwamen in een paar weken tijd honderden mensen tot geloof. Er is een opwekking gaande en ik geloof dat God door het kwade heen werkt en via Irak en Syrië zegen brengt in de wereld.”

Bron: Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons