Nominaties Webfish Awards bekend

De uitslag wordt bekend gemaakt op 8 november 2014

in Christelijk Nieuws

De nominaties voor de beste christelijke websites in het Nederlandse taalgebied, de Webfish Awards, zijn bekend. Op 8 november worden de drie winnaars bekend gemaakt.

De jury van de Webfish Awards, de prijzen voor beste christelijke websites in het Nederlandse taalgebied, heeft de nominaties vastgesteld in drie categorieën. In de categorie kerken zijn de genomineerden PKN-oisterwijk.nl, Lichtvanchristus.nl en PKN-oosterwolde.nl. Bij de organisaties gaan de nominaties naar Grootnieuwsradio.nl, Jongekerk.nl en Opkijken.nl. De nominaties voor particulieren zijn Broodjepaap.nl, Isaruhallah.nl en Blijekerk.nl.

Uitreiking
Op zaterdag 8 november zal de uitslag om 15.15 uur bekend worden gemaakt in het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Utrecht, Joseph Haydnlaan 2a. In elke categorie wordt één Gouden Webfish toegekend. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Landelijk Missionair Festival.

De presentatie is in handen van Janneke Nijboer, missionair predikant voor @Windkracht3pt0 en @mijnkerkNL. Het Landelijk Missionair Festival is een interkerkelijk festival over manieren en vormen van missionair-zijn in deze tijd. Tijdens de prijsuitreiking zal Jaap Marinus van weblog StaatGeschreven.nl, winnaar van een Webfish Award in 2011, een column uitspreken over christelijke websites.

Jury
De kritische, interdisciplinaire jury van de Webfish Awards bestaat dit jaar uit: juryvoorzitter Eric van den Berg, cultuurtheoloog Frank Bosman, Algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap Tom Mikkers, webmaster van Mijnkerk.nl Adrie Stemmer-van Ravenswaaij en verslaggever Mieke Lamers.
Ook het publiek kon de ingezonden sites beoordelen door een stem uit te brengen vanaf 24 oktober tot en met 2 november. Van die mogelijkheid werd vele duizenden keren gebruik gemaakt. De publieksstem woog in het eindoordeel mee als één jurystem.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons