Nederlandse Continental Singers vragen faillissement aan

Faillissement brengt einde aan 44 jaar evangelisatie via gospelmuziek

in Mediatips

Vandaag heeft de stichting Continentals.nl moeten besluiten om het faillissement aan te vragen. In afwachting van de uitspraak van de Rechtbank worden alle activiteiten tot nader order opgeschort. De mededeling is ook op de website terug te vinden. Vorige week ontving oprichter Leen La Riviere nog de Lifetime Achievement Award. Leen is oprichter van Continental Sound Music en initiatiefnemer van de Europese Continental Singers.

The Continental Singers is de meest bekende gospelformatie ter wereld. De Continentals starten hun concerten in 1967 onder leiding van Cam Floria met een centrale missie: het goede nieuws van Jezus Christus verkondigen via muziek. Van de grootste kerken in Europa tot de kleinste dorpjes in Afrika en voetbalstadions in Asië, overal hebben de Continentals deze boodschap uitgedragen.

Amerikaanse organisatie
De Amerikaanse organisatie The Continental Singers is al in 2011 opgeheven. Door de onstabiele economische situatie in de USA was het volgens de oprichter Cam Floria onmogelijk om de stijgende kosten nog langer te betalen. Ook het teruglopende aantal aanmeldingen van deelnemers was voor het bestuur van de organisatie een reden om de organisatie op te heffen.

Einde van 44 jaar evangelisatiewerk
Het was de laatste jaren al niet gemakkelijk voor de Continentals, ze hoopten begin dit jaar nog op een doorstart van het werk, maar het bleek niet meer haalbaar. "Het is ons helaas niet gelukt", zegt initiatiefnemer Cam Floria. "Tijdens de allerlaatste bestuursvergadering waren we allen aangeslagen omdat we begrepen dat het einde van 44 jaar evangelisatiewerk via gospelmuziek was aangebroken. Met de onstabiele economische situatie in de USA is het onmogelijk geworden om de stijgende kosten nog langer te betalen en ook het teruglopende aantal aanmeldingen van deelnemers maakte de toekomst van de organisatie verder onmogelijk."

Floria: "De organisatie van de Continentals heeft vele zaadjes geproduceerd, en we ervaren de vergelijking uit de Bijbel in Johannes 12:24 nu in ons eigen voortbestaan als organisatie, we sterven als het ware, maar hopen en bidden dat God het werk zal blijven zegenen. De liederen, de cd's en de concerten zullen bij velen in herinnering blijven." 

Bron: Christelijk Nieuws 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons