Nederland en de Islam: onbegrepen en moeizaam

Onderzoek: de houding van Nederlanders ten aanzien van moslims en Islam

in Christelijk Nieuws

Op het EO-symposium "I love Moslims?!" is een onderzoek naar de houding van Nederlanders t.o.v. moslims en Islam de basis van een stevig gesprek tussen christenen en moslims.

Wat gaat er door u heen als schreeuwende en vechtende Moslims op het journaal voorbij komen? Er gaat geen dag voorbij of negatieve verhalen over de Islam bepalen het nieuws. Over Jihadisten, het kalifaat en gruwelijke wreedheden in Syrië, Irak, Nigeria en Soedan. Al die berichten kleuren ons oordeel over moslims en hun
religie. Die houding hebben we onderzocht.

Wat vinden Nederlanders van moslims en de Islam? Is de attitude van christenen in Nederland anders dan die van niet-christelijke landgenoten? Waardoor wordt deze houding het meest bepaald? Is dat door kennis over de Islam of door de mate waarin we contact hebben met moslims? En onderscheiden christenen zich van niet-christenen door de opdracht om je naasten lief te hebben?

De video toont de meest in het oog springende uitkomsten van het onderzoek.

Download voor een volledig overzicht het rapport met bijlagen:

Nederland en de Islam: onbegrepen en moeizaam

Onderzoeksresultaten als bijlage bij rapport

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons